Metsäkartanon sisäaktiviteetit

Nuorisokeskus Metsäkartanolla on myös hienot puitteet erilaisiin sisäaktiviteetteihin - upean luontoympäristön lisäksi. On liikuntasalia, seinäkiipeilyseinää, sisäjousiammuntaa, monipuoliset kädentaitotilat, Sepän paja, karjalanpiirakkapaja, ja monia muita ryhmätiloja. Metsäkartanon ammattitaitoinen ohjaustiimi auttaa ryhmien vetäjiä jokaisen ryhmän omien tavoitteiden saavuttamisessa mm. ympäristökasvatuksen ja seikkailukasvatuksen keinoin - unohtamatta leiriin ja retkeen kuuluvaa hauskanpitoa!

Listasimme alle leirikoululaisten, nuorisoleirien, luokkaretkien ja nuorisoryhmien sisäohjelmasuosikit. Mitä sinä haluaisit Metsäkartanolla tehdä?

Vinkki ohjelman suunnitteluun: Tutustukaa yhdessä Metsäkartanon ohjelmiin ja valitkaa/äänestäkää juuri teidän leirinne tai retkenne tavoitteisiin sopivat aktiviteetit. Laadimme yhdessä teidän kanssanne päiväohjelman. Antoisinta on, kun kaikki pääsevät mukaan valitsemaan ohjelmia ja osallistuvat kaikkiin valittuihin ohjelmiin.

Aktivointia keholle ja mielelle

Jousiammunta
Metsäkartanon jousiammunnassa pääset tutustumaan olympiajousen käyttöön virittämisestä ammuntaan. Ohjaaja käy aluksi läpi turvallisuus- ja ammuntasäännöt läpi. Säästä ja vuodenajasta riippuen ammuntaa voidaan harjoitella liikuntasalissa tai ulkokentällä. Jousiammunnan kanssa samaan aikaan voidaan kokeilla myös puhallusputkiammuntaa.
Kesto 1-3 tuntia, hinta 4,00 EUR / henkilö

Seinäkiipeily
Sopivasti haastavaa omien rajojen kokeilua yli 10 metrin CE-standartoidulla seinällä turvallisessa opastuksessa. Kiipeilyn aluksi käymme läpi seinäkiipeilyn ohjeistuksen ja turvallisuusasiat.
Kesto 2-3 tuntia, hinta 5,00 EUR / henkilö

Sumopaini
Pystytkö nauramatta kohtaamaan vastustajasi? Sumopuvut päälle ja tatamille! Sumopaini toimii parhaiten lisäaktiviteettina esim. seinäkiipeilyn ja sisäjousiammunnan parina. Käytettävissä myös liikuntasalin varauksen yhteydessä.
Kesto alkaen 1 tunti, hinta 4,00 EUR / henkilö

Luova ilmaisu
Työpajan alussa herätellään luovuutta teatterista tutuilla lämmittelyharjoituksilla ja peleillä mm. lännen nopein, hedelmäsalaatti ja joo-leikki. Ryhmästä riippuen lopputuotoksena voi olla näytelmä, peli tai musiikillinen lopputuotos.
Kesto 1-2 tuntia, hinta 3,00 EUR / henkilö

Musiikkimaalaus
Maailma musiikin silmin. Oletko koskaan miettinyt miltä kuulemasi kappale näyttää maalauksena? Miten saadaan aikaan vesisateen ääni tai linnunlaulu? Ohjelman alkuun rentoutamme itsemme musiikin vastaanottimiksi, jonka jälkeen kuunnellaan ja maalataan musiikkia sekä luodaan omaa äänimaailma tarinan pohjalta. Lopuksi tarinallinen taidenäyttely ja yhteisen äänimaailman kuuntelu.
Kesto 2-4 tuntia, hinta 4,00 EUR / henkilö

Tunteiden aarrekartta
Miltä minusta tuntuu? Entä sinusta? Ryhmä-, pari- ja yksilötehtävien (musiikki, taide, pelit) avulla tutustutaan tunteiden, niiden ilmaisemisen ja ilmenemisen moninaiseen maailmaan.
Kesto 2-3 tuntia, hinta 4,00 EUR / henkilö

Kädentaidot

Karjalanpiirakoiden leivonta
Leivotaan Euroopan unionin aidoksi perinnetuotteeksi rekisteröityjä karjalanpiirakoita perinteisellä reseptillä asiantuntevan ohjaajan opastuksella. Piirakat nautitaan heti paistamisen jälkeen tai ne voi säästää oman ruokailun yhteyteen. 
Kesto 2 tuntia, hinta 4,00 EUR / henkilö                                                            

Huovutus
Tutustutaan huovutuksen perustekniikoihin ja valmistetaan huovuttamalla jokin koriste- tai käyttöesine. Huovutus suomenlampaan villasta joko märkä- tai neulahuovutustekniikoita käyttäen. Esimerkiksi tuoksuva saippua saa päälleen lampaanvillasta kirjavan pesusienen. Helppoa huovutusta myös pienimmille. Saippualle taitellaan ja tuunataan origamitekniikoilla säilystysrasia.
Kesto 1-2 tuntia, hinta 5,00 EUR / henkilö

Kankaanpainanta
Voit valita itsellesi joko t-paidan tai kassin, johon kankaanpainantaväreillä ja eri tekniikoita käyttäen kuvioit juuri itsellesi sopivat mallit. Värit silitetään lopuksi, jolloin kuviot kestävät konepesun. Voit uudistaa myös oman vaatekappaleesi, jolloin ohjelman hinta on halvempi.
Kesto 2 tuntia, hinta 9,00 EUR / henkilö (omalla paidalla 3,00 EUR / henkilö)

Korun valmistus
Itse valmistetusta korusta tai amuletista jää konkreettinen muisto leirikoulun huippuhetkistä. Käytettävissä olevat materiaalit ovat luu ja vuolukivi. Helpoilla tekniikoilla ja välineillä saat käden käänteessä itsellesi yksilöllisen esineen.                        Kesto 2-3 tuntia, hinta 3,00 EUR / henkilö                 

Savityö
Tutustutaan erilaisiin savityön tekniikoihin (levytekniikka, makkaratekniikka ja nipistely) ja valmistetaan koriste-esine. Työt kuivatetaan kotona loppuun. Materiaalina puna- tai valkosavea.
Kesto 2 tuntia, hinta 5,00 EUR / henkilö

MESA - Metsäkartanon avaruusohjelma (vesiraketin suunnittelu, valmistus ja koelaukaisu)
Löydä sisäinen Pelle Pelottomasi ja rakenna kierrätysmateriaaleista oma vesiraketti! Käden taitoja, luovuutta ja fysiikkaa samassa paketissa. Vesirakettiprojektissa pääsee mielikuvitus, luovuus ja kokeilunhalu valloilleen. Jokainen tieteilijä voi rakentaa ja tuunata oman rakettinsa, ja projekti huipentuu lähtölaskentaan ja rakettien koelaukaisuihin.
Kesto 2-3 tuntia, hinta 5,00 EUR / henkilö

Neulanreikäkamera
Tutustumme Camera obscuraan, siihen mistä kuviin tallennettu historiamme on lähtöisin. Valokuvat otetaan kenkälaatikoista tehdyillä kameroilla valokuvapaperille ja kehitetään itse oikeassa pimiössä. Muistoksi saat ottamasi mustavalkoisen negatiivikuvan, jossa valkoinen on mustaa ja musta valkoista.
Kesto 2-3 tuntia, hinta 5,00 EUR / henkilö

Pajatyöt
Ohjaaja kertoo aluksi turvallisuus- ja taontaohjeistuksen, jonka jälkeen päästään takomaan aidon ahjon ääreen. Taonta tapahtuu parityöskentelynä ja jokaisella parilla on oma alasin. Lopputuotoksena pieni muistoesine. Ryhmäkoko voi kerrallaan olla maksimissaan 6 henkilöä.   
Kesto 1-3 tuntia, hinta 6,00 EUR / henkilö

Omatoimista sisäohjelmaa

Liikuntasali
Metsäkartanon Savotta-monitoimirakennuksessa sijaitsevassa liikuntasalissa voit pelata sählyä, lento- ja koripalloa, sulkapalloa sekä muita pelejä. Salin varastosta löytyy muun muassa vanteita, hyppynaruja, sisäkeilausvälineet ja paljon erilaisia palloja.
Hinta 20,00 EUR / tunti         

Iso rantasauna
Tilaussauna isolla rantasaunalla (sis. 2 saunaa!).
Hinta alkaen 50,00 EUR                       

Revontulidisko
Illan laskeutuessa Metsäkartanon diskotila pimenee ja diskovalot syttyvät loistamaan. Äänentoistojärjestelmä luo tanssiin sopivat puitteet. Vinkki: erilaiset kisailut ja pelit sopivat diskoiltaan kuin nenä naamaan.

Lautapelit
Lainaa respasta lautapeli, palapeli tai pelikortit.

Ota yhteyttä!