Matka aitoon hiljaisuuteen Metsäkartanolle - Tiilikkajärven kansallispuiston kainaloon

Nuorisokeskus Metsäkartano sijaitsee Ylä-Keyritty-järven niemessä, vanhojen käppyräisten mäntyjen kehystämässä maisemassa. Tiilikkajärven kansallispuisto laajenee kesäkuussa 2023 Metsäkartanon pihapiiriin asti. Täällä voit kokea aidon hiljaisuuden, kiireettömyyden ja erämaan lumoavan luonnon. Metsäkartanolla luonto ottaa syleilyynsä heti ulko-ovelta. Retkeile pitkin luontopolkuja, kokkaa nuotiolla, kävele pitkin luonnonhiekkarantaa tai valitse jokin lukuisista vuokrattavista retkeilyvälineistä. Pulahda maailman puhtaimpiin vesiin ennen rantasaunan lempeitä löylyjä ja nukahda päivän päätteeksi puhtaisiin lakanoihin ja honkien hiljaiseen huminaan. Kuulostaa aika hyvältä, eikö?

Tiesitkö muuten, että käyttämällä Nuorisokeskus Metsäkartanon palveluita osallistut samalla nuorisotyön tukemiseen - olemmehan Yhteiskunnallinen Yritys!

Luontomatka alkaa pihapiiristä

Nuorisokeskus Metsäkartano tarjoaa luontomatkailijalle ripauksen ikiaikaista pohjoista taikaa.  Luonto on läsnä joka puolella, ja polut alkavat oman majapaikan nurkalta, samoin kuin moottoriveneiltä rauhoitetun Ylä-Keyrityn luonnonhiekkaranta. Pihapiiristä ja lähialueilta pääsee useammallekin luontopolulle ja kiinnostaviin retkikohteisiin - kesäkuusta 2023 alkaen myös Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Talvella pihasta pääsee hiihtoladuille, lumikenkäilemään tai vaikka koiravaljakkoajelulle. Kesällä voit meloa pitkin kaunista ja hiljaista järvimaisemaa tai tutustua erämaihin maastopyörän selässä.

Entä jos katsoisit kalenteristasi seuraavan sopivan ajan pienelle luontolomalle vaikka heti? Meille voit tulla päivän reissulle tai vaikka koko viikoksi.

Tutustu ja varaa majoitus Metsäkartanolta Katso videolta Metsäkartanon talvista rauhaa

"Luonnon läheisyyttä haluavalle tai kaipaavalle aivan ihana kesäpaikka. Ja miksei muutenkin... Järven rannassa hiekkapohja, hyvä uida, puusauna rannassa ja jopa joissain huoneistoissa... Upea metsä. Ruuat luomua, herkullista lähiruokaa. Ihana palvelu ja henki koko paikassa muutenkin.

Täällä mieli lepää ja palautuu!
Lämmin suositus."

-Mikko, TripAdvisor

Retkipaikka kertoo lisää Metsäkartanosta, Tiilikkajärvestä ja Pumpulikirkosta Rautavaaran Pumpulikirkko Uiton kierto Tiilikkajärven kansallispuistossa
Metsäkartano potkukelkkailu

Luontomatkailijan aktiviteetit

Metsäkartanolta on vuokrattavissa retkeilyvälineitä omatoimiseen luonnossa liikkumiseen. Henkilökuntamme osaa kertoa parhaat reittivinkit ja nuotiopaikat. Sittenpä vain nappaat keittiömme valmistamat retkieväät mukaan ja menoksi.

Voit lainata pihapelejä ja viettää ulkoilupäivää aivan Nuorisokeskus Metsäkartanon pihapiirissä esimerkiksi frisbeegolfin tai metsäparkourin parissa. Alueella on myös useita geokätköjä löydettäväksi.

Tutustu aktiviteetteihin ja vuokravälineisiin

Kolmen kansallispuiston keskellä

Lyhyen ajomatkan päässä Nuorisokeskus Metsäkartanolta sijaitsee jopa kolme kansallispuistoa. Tiilikkajärven kansallispuiston upeat hiekkarannat, laajat avosuot ja mäntyjä kasvavat harjut monipuolisine linnustoineen leimaavat hengästyttävän kaunista aluetta. Noin tunnin matkan päässä ovat myös Kolin ja Hiidenportin kansallispuistot. Metsäkartano toimii hyvänä tukikohtana retkikohteiden kierrokselle.

Lähistöllä sijaitsee lukuisia muitakin ainutlaatuisia ulkoilukohteita, jotka kannattaa käydä katsomassa. Pumpulikirkko on haljennut hiidenkirnu, joka muodostaa metsään jyrkkäseinämäisen aukion, kuin kirkon alttareineen. Ylä-Keyritty on tunnettu retkeilykohde hiekkarantoineen ja harjuineen, jotka jakavat järven useisiin osiin. Metsäkartanolta pääsee myös Keyrittyjoen kauniille melontareitille.

Lisäksi aivan lähellä voi kiivetä kallioisen Kiparin vaaran käkkärämäntyjen koristamalle huipulle tai retkeillä Älänne-järven ympärillä kulkevia Kaivannonkierrolla, Huuhkajankierroksella ja Haatainniemessä.

Video: Mikä ihmeen Pumpulikirkko? Tutustu Rautavaaran kohteisiin Rautavaaran metsäsatukierros

Varaa oma luontolomasi!

Ota yhteyttä!