Rautavaara kutsuu juhlimaan 40-vuotiasta kansallispuistoa

Eläköön elonkirjo -teemapäivä kutsuu juhlimaan 40 vuotta täyttävää Tiilikkajärven kansallispuistoa sunnuntaina 22.5.2022 Nuorisokeskus Metsäkartanolle, Rautavaaralle.
Päivän ohjelmassa on kelien salliessa opastettuja yhteisretkiä Metsäkartanon lähimaastoon, ja Metsäkartanolla on esillä Minun Tiilikkani -valokuvakilpailun näyttely. Myös muuta ohjelmaa on luvassa: mm. sirkusesitys ja Sastan metsästys- ja retkeilyvaatteiden myyntiesittely.
Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ilmainen bussikuljetus Kuopiosta ja Siilinjärveltä (55 ensimmäiselle ilmoittautuneelle; kts. erillinen ilmoittautuminen!). Lounas (14,-) ja pullakahvit (4,-) Metsäkartanolla omakustanteiset.
 
Päivän aikana julkistetaan Tiilikkajärven laajennusta koskeva suunnitelma. Master Planin tekijä Tiia Kampman esittelee kävijöille kansallispuistoa ja sen tulevaisuuden näkymiä: "Pohjois-Savon liiton rahoituksella tehty Master Plan on kokonaisvaltainen suunnitelma, joka sisältää kansallispuiston laajennuksen lyhyen ja pitkän aikavälin kehittämisen sekä toimenpiteet ja rahoitustarpeet, mikäli puistolaajennus toteutuu, Kampman kertoo."
 
Elonkirjon teemapäivä kokoaa yhteen monta erillistä teema- ja juhlapäivää. Samana päivänä (22.5.) vietetään YK:n kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta sekä tehdä tutuksi ympäristönsuojelua. Tiistai 24.5. on eurooppalainen juhlapäivä Euroopan kansallispuistojen kunniaksi. Päivä juontaa juurensa Euroopan ensimmäisistä kansallispuistoista, jotka perustettiin 24.5.1909. Ensimmäisen kerran päivää on vietetty 24.5.1999 ja siitä lähtien vuosittain. Nykyisin päivää vietetään sadoissa Euroopan kansallispuistoissa vuosittain. Vuonna 1982 Suomeen perustettiin 11 uutta kansallispuistoa. Yksi niistä yksi oli Tiilikkajärvi.
 
Elonkirjon päivän järjestävät yhteistyössä Rautavaaran kunta, Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

Päivän ohjelma:
9.00 Linja-autokyyti lähtee Kuopiosta
11.00 Saapuminen Metsäkartanolle
Kanelipulla ja kahvi 4€
Tervetuloa Elonkirjon päivään! viestintäasiantuntija Jari Sihvonen/Pohjois-Savon liitto ja toimitusjohtaja Jari            Korkalainen/Metsäkartano
12.00 Luontoon! Yhteisretki luonnon helmaan, ”Oodi Tiilikalle”/Tiia Kampman
14.00 Paluu Metsäkartanolle
Lounas: uunikuhaa / kasvispihvejä, perunasosetta, jälkiruoka 14€
15.00 Tervetuloa meille! Rautavaaran kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen
Tiilikkajärven kansallispuiston laajeneminen – Master Plan hankekoordinaattori Tiia Kampman/Rautavaaran kunta
15.30 Rautavaaran Nuorisosirkus / esitys Metsäkartanon liikuntatilassa
16.00 ”Minun kansallispuistoni” –valokuvakilpailun voittajan julkistaminen Valokuvanäyttelyihin tutustuminen / Jari Korkalainen ja Tiia Kampman
16.30 Kiitos ja hyvää matkaa! – linja-autokyyti Kuopioon starttaa
n. 18.30 Linja-auto Kuopiossa

Ilmoittautuminen bussikyytiin:
https://www.pohjois-savo.fi/tietopalvelut/seminaarit-ja-tapahtumat/ilmoittautumiset/elakoon-elonkirjo.html

Ota yhteyttä!