Kolme uutta retkeilyohjelmaa aikuisille: Easy, Challenging ja Extreme

Retkeilyn nälkään Metsäkartanolla on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Valitse niistä itsellesi parhain tai nauti vaikka kaikki peräkkäin!

Kaikki toiminta perustuu lihasvoimaan. Jopa viereisellä järvellä on moottoriveneilykielto, että kesäillassa nuotiolla istuskellessa pääosan saisi luonnon hiljaisuus eikä vesijetin mourunta. Kävijän kannattaa jättää kiire kaupunkiin ja tärkeily sikseen, Metsiksellä on hyvä olla kun antaa luonnon viedä mukanaan. Kokemisen ja olemisen lomassa opit arvokkaita retkeilytaitoja.

Retkin Easyn aikana pysyt lähellä päärakennusaluetta, Challenging tarjoaa sinulle lisää etäisyyttä ja ruokailun maastossa ja Extremessä päivän touhujen päätteeksi nukutaan yö ulkona.

Metsäkartano retkeily

Retki Easy
Retken kuvaus: Hyvin syödyn lounaan jälkeen opitaan retkeilyn perusteita Metsäkartanon oppaan johdolla ja varustaudutaan yhdessä retkelle. Retkelle lähdetään jalkaisin Metsäkartanon päärakennusalueelta ja palataan samaan paikkaan. Tavoitteena ei ole vauhti tai matka vaan kokeminen ja tekeminen. Retki johdattaa meidät yhdessä pitkin luontopolkuja oppimisen ja oivalluksen kautta retkeilyn ja luonnon saloihin.
Kesto: 2-3 tuntia
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 20,00 EUR (min. 5 henkilöä)
Ryhmän koko: 5-30
Liikkumismuodot: omin jaloin
Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan ja luonnon havainnointi
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen, kengät, repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali ja välineet harjoitteisiin, maastoeväät sekä ensiapuvälineet

Retki Challenging
Retken kuvaus: Aamiaisen jälkeen vietämme hetken käyden läpi retkeilyn perusteita teorian kautta sekä pakkaamme ja varustaudumme yhdessä tulevaan retkeen. Retken aikana valittu liikkumismuoto tarjoaa oman mahdollisuutensa löytää luontoa laajemmin ja samalla kasvattaa retkeilykuntoa.
Retken tavoitteena on kokea, oivaltaa ja oppia asioita; siksipä matkan teko on enemmän tutkimusmatka kuin urheilusuoritus. Pysähdymme säännöllisesti luonnon äärelle huoltamaan itseämme, oppimaan uusia taitoja ja tutustumaan luonnon ihmeisiin.
Kesto: 5-8 tuntia
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 54,00 EUR (min. 5 henkilöä)
Ryhmän koko: 5-30
Liikkumismuodot: omin jaloin / vesillä liikkuen / polkupyörät
Valittavat kohteet:
Metsäkartanon lähiluonto: patikoiden tai meloen, matka määritellään yhdessä
Tiilikkajärven kansallispuisto: linja-autolla puistoon, jossa patikointi 7 km
Pumpulikirkon hiidenkirnu: pyöräily 16 km ja patikointi 3km

Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan, luonnon havainnointi, retkeilyn perustaidot: nuotion sytyttäminen, suunnistus ja jokamiehen oikeudet sekä itsensä huoltaminen: vaatetus, varusteet, ensiapu ja herkullinen retkilounas luonnon helmassa
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen ja kengät sekä repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali, liikkumisvälineet: polkupyörät ja kanootit, linja-auto erillisvarauksella, opetusmateriaali, välineet harjoitteisiin ja ruokailun maastossa sekä ensiapuvälineet

Metsäkartano retkeily melonta
Metsäkartano retkeily telttailu

Retki Extreme
Retken kuvaus: Aamiaisen jälkeen käytämme hyvän hetken käyden läpi retkeilyn perustaitoja ja maastossa yöpymiseen liittyviä järjestelyjä. Pakkaamme yhdessä mukaan lähtevät henkilökohtaiset tavarat, yöpymis- ja retkeilytarvikkeet sekä ruokatarvikkeet. Huoltoauto vie suurimman osan tarvikkeista leirin läheisyyteen, joten selässäsi kannat vain retken aikana tarvitsemasi.
Yöpymisleiri sijaitsee n. neljän kilometrin päässä päärakennusalueelta Yrttilammen rannalla. Matkan varrella sijaitsee avoin yrttisuo, lintutorni ja laavu. Retkeilemme rauhassa leiripaikalle, jossa perustamme leirin ja voimme keskittyä ympäröivään luontoon, ruoan valmistamiseen ja vaikkapa kalastukseen.
Yöpyminen: Majoitus teltoissa, Metsäkartanolta kahden vuodenajan makuupussi ja makuualusta, omat yöpymisvälineet voi ottaa mukaan. Leirissä on nuotiopaikka ja sateen suojainen kokoontumispaikka.
Kesto: aamiaisesta seuraavan päivän aamiaiseen
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 101,00 EUR (min. 5 henkilöä)
Ryhmän koko: 5-10
Liikkumismuodot: omin jaloin
Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan, luonnon havainnointi, retkeilyn perustaidot: suunnistus ja jokamiehen oikeudet sekä itsensä huoltaminen: vaatetus, varusteet ja ensiapu. Yöpymiskohteessa opimme leirin perustamisen teltan pystyttämisestä ja nuotion sytyttämisestä ruoan valmistamiseen
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen ja kengät sekä pidempään retkeen repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali, välineet harjoitteisiin, teltat, makuupussit, makuualustat, retkiruoka, ruokailuvälineet ja tarvikkeet sekä ensiapuvälineet

Varaa Easy, Challeging tai Extreme!

Ota yhteyttä!