Kiinteistöhuolto- ja siivoustiimit takaavat asiakasviihtyvyyden

Elo- ja syyskuussa vietetään nuorisokeskuksessa vuoden vilkkaimpia viikkoja. Käynnissä on leirikoulusesonki ja sen lisäksi alkava syksy kutsuu myös muita ryhmiä ja matkailijoita Metsäkartanolle. Asiakasviihtyvyyden varmistamiseksi tarvitaan kiinteistönhuoltoa ja siivousta.

Nuorisokeskus Metsäkartanon kiinteistönhuollossa työskentelee tehokaksikko Seppo ja Kari ja siivoustiimissä ahkerat Anne ja Kipa, vahvistettuna kesätytöillä - kahdella innokkaalla, eläkeikäisellä ammattilaisella. Tämä tiimi tarvitaankin nuorisokeskuksen aktiivisen arjen toiminnan varmistamiseksi.

Kari Korkalainen Nuorisokeskus Metsäkartano

Kiinteistönhuolto jakautuu kahteen kokonaisuuteen, rakennusten ja järjestelmien sekä ulkotilojen huoltoon. Siivouksen keskiössä on siisteyden ylläpito, tilojen perussiivous sekä laajemmat siivoukset, jotka jakautuvat vuodenkiertoon. Nuorisokeskus Metsäkartano on monien rakennusten kokonaisuus: päärakennuksen lisäksi pihapiirissä ovat Savotta-toimintarakennus, lomahuoneistot sekä Erähotellit Sirnikka ja Justeeri. Metsäkartanoon kuuluvat myös isot mökit Metsäpirtti ja Metsäkämppä sekä erätupa Hevonkuusi. Nämä majoituskohteet sijaitsevat pienen matkan päässä Metsäkartanon pihapiiristä - jälkimmäisen nimi antaakin jo osviittaa sen sijainnista. Rakennuskanta täydentyy vielä rantasaunoilla, kodalla ja turvekammilla sekä huoltorakennuksilla, joita sijaitsee myös leirintäalueella. Kiinteistön ja siivouksen tiimi hoitaa ja huoltaa siis lähes kahtakymmentä rakennusta ja niiden ympäristöjä!

Kiireisimmän sesongin jälkeen kiinteistönhuollossa nousee esiin talveen varautuminen, kun halkoja kuljetetaan Metsäkartanon useille tulipaikoille, laiturit nostetaan talviteloille ja pihakalusteet siirretään talven ajaksi varastoon. Talvi on usein Metsäkartanolla luminen, ja tästä porukalla Sepon johdolla vitsaillaankin, että miten paljon lumitöitä talveen riittääkään. Talven tullen viihtyvyys myös sisällä on tärkeää vieraiden käpertyessä lämpimien peittojen alle - ja sen takaavat siivoojamme. Anne paljastaakin, että heillä on siivoustiimissä yhtenäinen tapa pedata sängyt; näin tiedetään, onko niihin koskettu muiden toimesta kuin siivoajien. Siivoajistamme huokuu aito välittäminen onnistuneesta asiakaskokemuksesta, ja sen eteen halutaan tehdä töitä.

Metsäkartano siivooja Anne

Kiinteistönhuoltoa on viime aikoina haastanut kova loppukesän ukkosmyrsky, joka teki yllättävän paljon tuhoja. Esimerkiksi Metsäkartanon televisiot eivät tällä hetkellä näy. Mutta loppu viimein, onko telkkareille tarvettakaan? Lisäksi talven aikana olleen lämpökeskuksen tulipalon jäljiltä on vielä työn alla viimeisiä korjaustöitä, jotta talvi saa rauhassa tulla.
Kestävä kehitys on mukana arjessa kaiken aikaa. Esimerkiksi siivouksen puolelle on hankinnassa sähköauto, jolla voidaan ketterästi kulkea majoituspaikkojen väliä kuljettaen siivousvälineitä ja liinavaatteita. Nuorisokeskusten yhteinen tavoite on olla hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä, ja nämä arjessa tehtävät valinnat tukevat tavoitteen saavuttamista.

Seppo Timonen.JPG

Nuorisokeskusten tilojen kunnosta tehdään parhaillaan kuntoarviointeja ulkopuolisen asiantuntijan toimesta. Tämä arviointi on osa kaikkien yhdeksän nuorisokeskuksen yhteisen koordinaattorin Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n hanketta. Näillä kuntoarvioinneilla halutaan saada kokonaiskuva kaikkien nuorisokeskusten tilojen korjaustarpeista. Jokaisella keskuksella on arvioinnin yhteydessä myös mahdollisuus teettää kokonaisvaltainen korjaussuunnitelma, jonka avulla päästään kiinni korjausten tärkeysjärjestykseen, suositeltuihin aikatauluihin ja kustannustasoihin. Uudisrakentamisen tarpeet ja sijoitukset ovat sitten asia erikseen ja hyvinkin keskuskohtaisia ratkaisuja, ja näihin kuntoarviointi ei varsinaisesti ota kantaa. Kuntoarvioinnista saatava tietoa käytetään keskusten korjaustarpeiden kiireellisyysjärjestyksen määrittelyssä, ja se ohjaa myös opetus- ja kulttuuriministeriöstä haettavien investointirahojen myöntämistä.

Ota yhteyttä!