Pidä Rautavaara puhtaana!

Pidä Rautavaara puhtaana!

Nuorten järjestämä tempaus vastuullisemmasta elämäntyylistä

Kesäkuun 1. päivänä klo 10.00 alkaen järjestetään Rautavaaran yhtenäiskoululla roskienkeruutapahtuma yhteistyössä Rautavaaran kunnan ja Metsäkartanon nuorisokeskuksen kanssa. Nuorten itsensä ideoima ja toteuttama tapahtuma on osa kansainvälistä Be Environmental -hanketta, jossa Metsäkartano on ollut mukana kahden vuoden ajan. Kansainvälisen, Erasmus+ -rahoittaman hankkeen tavoitteena on ollut lisätä nuorten tietoa ja osallisuutta ympäristöasioihin liittyen sekä oppia muista kulttuureista.

Be Environmental -hankkeen kautta paikalliset nuoret ovat päässeet osallistumaan kansainvälisiin nuorisovaihtoihin Irlannissa ja Espanjassa sekä Metsäkartanolla Suomessa. Hankkeen loppupuolella osallistujamaiden nuoret järjestävät omalla kotiseudullaan tempauksia vastuulliseen elämäntyyliin liittyen. Pidä Rautavaara puhtaana -päivä on suomalaisten nuorten osuus hankkeen paikallistapahtumista.

Päivän aikana Rautavaaran ala- ja yläkoululaiset kilpailevat siitä, kuka saa kerättyä eniten roskia Rautavaaran keskustasta. Eniten roskia kerännyt luokka pääsee viettämään Metsäkartanolle toiminnallista päivää syksyllä.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan nuorten aktiivisuutta tärkeän asian äärellä!

Ota yhteyttä!