Eurooppalainen vapaaehtoistoiminta – EVS

Eurooppalainen vapaaehtoistoiminta – EVS

Metsiksen kautta voit lähteä vapaaehtoistöihin ulkomaille. Miltei ilmaiseksi. Eurooppalaisen vapaaehtoistyöpalvelun kautta voit viettää mielekästä aikaa maailmalla aina kahdesta viikosta vuoteen saakka. Hoida uimarantoja Espanjassa, leikitä lapsia Maltalla tai kunnosta purjeveneitä Englannissa. Vaihtoehtoja on useita! EVS- ohjelma on suunnattu yli 17-vuotiaille ja me Metsiksellä autamme sinua sopivan työpaikan ja kohdemaan löytymisessä.
Lisätietoja vapaaehtoistyöpaikoista maailmalla löydät täältä

Harjoittelijan terveiset

Isännöimme saksalaista harjoittelijaa Sissy Heiberia, joka tuli Metsäkartanolle Marburgin yliopistosta Saksasta lokakuun alussa. Neljän kuukauden harjoitteluun sisältyi laaja kirjo erilaisia tehtäviä, kuten ryhmien ohjaamista ohjelmapalvelussa ja leirikouluissa, sekä osallistumista Metsäkartanon kansainvälisiin ja omiin Voiva- ja Nuotta-hankkeisiin. Kaiken ohella hän on tehnyt lukuisia käytännön tehtäviä, joita Metsäkartanolla riittää ympäri vuoden sesongista riippumatta. Sissyn mielestä talvikausi on paras aika tulla tänne, sillä silloin ryhmiä on vähemmän ja vuorovaikutuksen luominen ryhmän kanssa on helpompaa. Hän on oppinut aikataulujen ja suunnitelmien muuttuessa olemaan avoin ja joustava. Hän on saanut suomalaisia ystäviä ja käynyt tutustumassa maan kulttuuriin. ”Eniten jään kaipaamaan tätä tilantunnetta ja hiljaisuutta!” Sissy sanoo, kun kotiinlähtöön on aikaa vajaa kuukausi.

Sissy Heiber

Poke the globe- vapaaehtoistyöprojekti

Metsis isännöi 16 kansainvälistä vapaaehtoistyöntekijää lokakuun ajan. Portugalista, Libanonista, Kreikasta, Jordaniasta, Espanjasta, Valko-Venäjältä sekä Israelista saapuvat EVS- vapaaehtoiset kiertävät Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kouluja ja nuorisotaloja kulttuureistaan kertoen ja paikallisia nuoria eri aktiviteetteihin osallistaen.
Vapaaehtoiset työskentelevät myös Metsiksellä mm. nuorten parissa ja ulkotöitä tehden.

22.lokakuuta vapaaehtoiset järjestävät projektin päätapahtuman, “Tökkää Tellusta! Kutista Palloa!”- päivän alueen nuorille.
Kansainvälisen nuorisotiedotuspäivän aikana nuoret saavat tietoa mahdollisuuksistaan maailmalla sekä tutustuvat vapaaehtoisten kulttuureihin erilaisissa työpajoissa.

Jos haluat vapaaehtoisia koulullenne tai nuorisotalollenne kulttuuripajoja vetämään, otathan yhteyttä!

Ota mallia Päivistä ja lähde vapaaehtoiseksi ulkomaille!

Ota mallia Päivistä ja lähde vapaaehtoiseksi ulkomaille!

“Olen rautavaaralaislähtöinen korumuotoilija ja asiakaspalvelun merkonomi. Olen työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä muun muassa nuorisomatkailukeskuksessa ja kultasepänliikkeessä. Olen kiinnostunut paitsi ihmisten kanssa työskentelystä, myös maailman kulttuureista ja sen erilaisista ilmiöistä. Musiikkia harrastavana on ollut hienoa huomata, että musiikki on yhteinen kieli kaikkialla missä olen saanut käydä. Innostuin vapaaehtoistyöstä, sillä sitä kautta voi tutustua moniin kulttuureihin aidosti ja monipuolisesti. Lisäksi se kehittää kielitaitoa ja opettaa paljon myös itsestä ja omasta kulttuurista.

Lähden Kroatiaan työskentelemään vuodeksi nuorisokeskukseen. Keskus sijaitsee Istrian niemimaalla, Labin-nimisessä kaupungissa lähellä Adrianmerta. Kroatia ei ole minulle entuudestaan millään tavalla tuttu, joten kaikki tuleva on varmasti uutta ja ihmeellistä.

Elämässä luotan siihen, että etsivä löytää, elämä kantaa ja antaa paljon sille, joka uskaltaa ottaa vilpittömästi vastaan.”

Seuraa Päivin Kroatian kuulumisia Matkapäivikirja- blogista