Xamkin 1. vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat Metsäkartanolla kehittämässä

9.12.2019 Ajankohtaista

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat ovat mukana kehittämässä Nuorisokeskus Metsäkartanon ohjelmapalveluita leiritoiminnan opintojaksollaan. Xamk on tällä hetkellä ainoa ammattikorkeakoulu Suomessa, jossa tarjotaan opintoja leiritoiminnasta.

Leiritoiminnan kurssilla opiskelijat saavat henkilökohtaisen kokemuksen leirin suunnittelusta sekä toteutuksesta. Leiritoiminta toimii vahvana yhteisöllisyyden työkaluna ja projektista hyötyvät opiskelijat, Metsäkartano ja tulevat Metsäkartanon asiakasryhmät. Opiskelijat kehittelevät ja testaavat mytologiaan ja metsäkasteeseen liittyviä ohjelmakokonaisuuksia.

Leirin ajankohta: 9.-11.12. Nuorisokeskus Metsäkartano.
Osoite: Metsäkartanontie 700, 73900 Rautavaara.

Metsäkartano on Rautavaaralla sijaitseva, Rautavaaran kurssi- ja leirikeskussäätiön omistama ja ylläpitämä nuorisolain mukainen nuorisokeskus. Metsäkartano toimii opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauksessa nuorisolain arvojen mukaisesti ja toteuttaa osaltaan suomalaista nuorisopolitiikkaa.
Metsäkartano tarjoaa nuorille ja nuorten parissa työskenteleville turvallisen ja viihtyisän toimintaympäristön sekä korkeatasoisen valikoiman majoitus-, ravitsemus- ja ohjelmapalveluita.

”Leirimuotoinen toiminta on yksi tärkeimmistä toimintamuodoistamme täällä Metsäkartanolla. Sen kehittämiseksi tehtävä yhteistyö oppilaitosten kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää, ja olemme innoissamme Xamkin leiristä.” Toimitusjohtaja Jari Korkalainen Metsäkartanolta toivottaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijat lämpimästi tervetulleiksi.

metsäkartano päärakennus reception