Tökkää Tellusta – Poke the Globe -kansainvälisyystapahtuma 24.10.2019

13.8.2019 Ajankohtaista

Nuorisokeskus Metsäkartano järjestää tänä vuonna jo 12. kerran Poke the Globe kansainvälisyystapahtuman. Poke the Globe hanke on rahoitettu Euroopan Unionin Eurooppalaisten solidaarisuusjoukkojen ohjelmasta. Kolmen viikon mittaisen vapaaehtoisprojektin aikana 14 kansainvälistä vapaaehtoista tuottavat Poke the Globe teemapäivän 24.10. alueen nuorille. Vuosittaisen tapahtuman pääteemana on kulttuurien välinen oppiminen ja tänä vuonna pohdimme yhdessä myös solidaarisuuden merkitystä. Hankkeen aikana vapaaehtoiset pääsevät myös tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin, toistensa kulttuuriin ja ryhmässä toimimiseen sekä vierailevat lähialueen kouluilla vetämässä teemallisia työpajoja.

Poke the Globe päivä 24.10. 10-16

Metsäkartanolla järjestettävä kotikansainvälisyystapahtuma kokoaa yhteen lähiseutujen kouluja, järjestöjä ja nuoria. Päivän aikana nuoret pääsevät osallistumaan teemallisiin työpajoihin ja niiden kautta tutustumaan solidaarisuuden merkitykseen sekä uusiin kulttuureihin. Paikallisesti Poke the Globe tapahtuma merkitsee paljon. Alueen nuoret pääsevät kansainväliseen ympäristöön keskustelemaan englanniksi saaden uusia kokemuksia ja elämyksiä. Solidaarisuusjoukkojen avulla on halukkailla myös mahdollista päästä tutustumaan vapaaehtoistyöhön ja miettimään olisiko se itselle myös mahdollinen tulevaisuuden näkymä. Päivän päätteeksi pääsemme kuuntelemaan myös paneelikeskustelua siitä, miksi kotikansainvälisyys on tärkeää ja mikä merkitys paikallisilla tapahtumilla on pienillä paikkakunnilla. Mukana keskustelussa mm. Metsäkartanon toimitusjohtaja Jari Korkalainen, kansainvälinen vapaaehtoinen sekä paikallisia nuoria.

Tervetuloa mukaan!

Voit ilmoittua mukaan tästä linkistä: https://forms.gle/L7NaNXwoxjSnVVQr8

Lisätietoja Elina Mäkelä 040 356 4530 tai elina.makela@metsakartano.com

poketheglobe2019