Erävaelluksen SM-kisat Metsäkartanon maastoissa 23.-25.8.2019

10.7.2019 Ajankohtaista

Erävaelluksen SM-kisat käydään tänä vuonna Metsäkartanon maastoissa 23.-25.8.2019.

Erävaelluksen Suomen mestaruuksista on kilpailtu vuodesta 1970 lähtien kahden vaeltajan partioissa. Kisassa koetellaan fyysisen suorituskyvyn ohella laaja-alaisesti erätaitojen hallintaa. Kilpailupartion tulee selvitä niin maastoesteistä ja suunnistuksen kiemuroista kuin taitaa ensiavun antaminen luonnossa ja selvitä pimeästä maastosta maaliin. Kokeneet kilpailevat mestaruusmitaleista, mutta myös kokemusta hankkivat tulevat retkisarjaan taitojaan kartuttamaan. Niinpä rasteilla nähdään monenmoisia ratkaisuja tilanteiden hoitamiseksi ja tehtävän ratkaisemiseksi. Luovuudesta on iso apu, mutta taitoa vaatii sen muuttaminen käytännöksi.

Kilpailu alkaa Rautavaaran Metsäkartanolla perjantaina 23. Elokuuta ja päättyy siellä varhain sunnuntaiaamuna kahden yön vaelluksen jälkeen. Lähtötehtävän tehtyään partiot jatkavat maastoon kartalla annettujen rastien kautta. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua yleisörasteilla, joita on lähdön lisäksi perjantaina ja lauantaina päivällä. Tiedon yleisörastien aukioloajoista saa aamulla Metsäkartanon vastaanotosta ja niille  on opastus kantatieltä Rautavaaran ja Nurmeksen väliltä.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Suomen Erävaelluskiltan tapahtumasivulta.

Varaa majoitus Metsäkartanolta:
Puh. 040 839 6350
info@metsakartano.com
Hinnat alkaen
2hh erähotellissa 96,00 EUR / vrk, sis. lämpimän kisa-aamiaisen ja liinavaatteet (itse pedaten)
Varauskoodi: Erävaelluksen SM

Myös Marjamaa-lomahuoneistoja on vapaana – pyydä tarjous: info@metsakartano.com!

Tervetuloa mittelemään erävaellustaidoissa Metsäkartanolle Rautavaaralle!metsa