Älyvalaistu ulkoilureitti

13.9.2018 Ajankohtaista

Älyvalaistu ulkoilureitti

Nuorisokeskus Metsäkartanolla on otettu käyttöön uusi led-älyvalaistu ulkoilureitti. Reitin pituus on n. 1,2km, ja se johtaa Metsäkartanon pihapiiristä järven rannassa sijaitsevalle turvekammille. Älykkäästi ohjattu LED-valaistus säästää energiaa huomattavasti verrattuna perinteisiin valaisimiin. LED-valaisimet ovat jo itsessään vähän virtaa kuluttavia. Lisäksi valaistuksen ohjausjärjestelmä tunnistaa reitillä liikkujat, ja kirkastaa valaisimia kulloinkin vain siellä, missä on liikkujia. Tällä tavoin sähköä kuluu vain silloin kuin se on tarpeen. Energian kulutus älyvalaistuksessa on vain muutamia prosentteja perinteiseen reittivalaistukseen verrattuna.
Valaistusjärjestelmän Metsäkartanolle toimitti Valopää Oy.

valot